Αποδράσεις

Τρίκαλα Κορινθίας

Τα Τρίκαλα Κορινθίας αποτελούνται από τρεις συνοικίες, τα Κάτω Συνοικία, Μεσαία Συνοικία και Ανω Συνοικία και είναι το μεγαλύτερο χωριό στην ανατολική πλευρά της Ζήρειας. Βρίσκονται σε υψόμετρο 900 μ., 1000 μ. και 1100 μ. αντιστοίχως και είναι ένα απ’ τα παλαιότερα ορεινά παραθεριστικά κέντρα. Διαθέτουν χιονοδρομικό κέντρο στο όρος Ζήρεια όπου μπορεί κανείς να απολαύσει χειμερινές δραστηριότητες.

Περισσότερα - Τρίκαλα Κορινθίας

Λίμνη Δόξα - Ορεινή Κορινθία

Η λίμνη Δόξα είναι μία τεχνητή λίμνη σε απόσταση μιας ώρας οδήγησης από το Καμάρι. Βρίσκεται σε υψόμετρο 900μ. και δημιουργήθηκε στα τέλη του 90. Στην καρδιά της λίμνης σε ένα πλάτωμα ορθώνεται το εκκλησάκι του Άγιου Φανούρη. Στις όχθες της λίμνης βρίσκεται επίσης η μονή του αγίου Γεωργίου. Η λίμνη δόξα περιστοιχίζεται από πευκόδασος.

Περισσότερα - Λίμνη Δόξα - Ορεινή Κορινθία

Φαράγγι του Αγίου Λουκά ή Καλλιθέας

Ένα πολύ εντυπωσιακό φαράγγι, που ξεκινά από το χωριό Καλλιθέα. Διαθέτει νερό όλο το χρόνο με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μικρές φυσικές πισίνες. Χωρίζεται σε 2 τμήματα, το 1ο μήκους 1,5 χλμ, με 5 μικρές καταβάσεις, και το 2ο (πιο ενδιαφέρον), στο οποίο σε 800 μόλις μέτρα μήκος υπάρχουν 21 καταβάσεις. Αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς επισκέπτες κάθε χρόνο.

Βουδιστική Στούπα Κάρμα Μπέρτσεν- Γελλήνι

Η βουδιστική Στούπα Κάρμα Μπέρτσεν στην ορεινή Κορινθία είναι ένα από τα τρία κέντρα που υπάρχουν στην Ελλάδα. Με θέα τον Κορινθιακό κόλπο και τις πλαγιές του Μαύρου Όρους, ο χώρος με τους τυπικούς βουδιστικούς βωμούς. Η περιοχή δέχεται συχνά θαυμασμό για το φυσικό κάλλος που προσφέρει καθώς και την απέραντη θέα και συχνά συνδέεται με την φυσική ομορφιά του Θιβέτ.

Φαράγγι Βουραϊκού - Καλάβρυτα

Αυτό το φαράγγι είναι διάσημο για το μικρό τρένο το τον διασχίζει. Ξεκινώντας από το παραλιακό χωριό του Διακοπτού κυριολεκτικά σκαρφαλώνει έως το ορεινό χωριό Καλάβρυτα σε υψόμετρο 737 μέτρων. Η θέα της διαδρομής από το τρένο είναι μοναδική ανάμεσα δάσος βράχια σπηλιές και το ποτάμι από κάτω.

Ηραίον Λουτρακίου

Σε μια ήρεμα και ηλιόλουστη μέρα είναι δύσκολο να βρείτε κάτι πιο όμορφο από αυτό το μέρος σε ολόκληρο τον Κορινθιακό. Το ιερό της θεάς Ήρας, συζύγου του Δία, βρίσκεται κάτω από ένα φάρο, παρέα με ένα πολύ μικρό και πολύ γραφικό εκκλησάκι, σε έναν απομονωμένο όρμο, που βλέπει την πόλη της Κορίνθου.

Αρχαία Κόρινθος

Η πόλη της Αρχαίας Κορίνθου 35 χλμ από το Καμάρι με τον περίφημο αρχαιολογικό χώρο με τα ερείπια του ναού του Ποσειδώνα και το κάστρο της Ακροκορίνθου είναι πολύ εύκολο να επισκεφθούν και να συνδυαστούν με μια επίσκεψη στην διώρυγα του Ισθμού από την παλιά γέφυρα

Ακροκόρινθος

Λίγο πιο ψηλά από την αρχαία Κόρινθο βρίσκετε η Ακροκόρινθος, η Ακρόπολης της Αρχαίας Κορίνθου, από όπου η θέα της θάλασσας είναι πραγματικά θαυμάσια! Δυστυχώς εδώ δεν έχουν σωθεί πολλά μιας και το μέρος αυτό καταλήφθηκε από όποιον πέρασε από την περιοχή: Τους Τούρκους, τους Φράγκους κτλ. Εδώ μπορείτε να δείτε τα Φράγκικα τοίχοι όπως και ένα μικρό Τούρκικο Τζαμί.

Αρχαία Σικυώνα

Ένα μικρός αλλά πάρα πολύ σημαντικός αρχαιολογικός χώρος. Βασικά το θέατρο της αρχαίας Σικυώνας, το οποίο μπορείτε να επισκεφθείτε, ήταν ένα από τα πιο σημαντικά θέατρα στην αρχαία Ελλάδα. Σύμφωνα με τον μύθο, εδώ γεννήθηκε στην αρχαιότητα γεννήθηκε η τραγωδία. Είναι σίγουρα ένα μέρος το οποίο πρέπει να επισκεφθείτε.

Αρχαία Στυμφαλία

Η αρχαία Στυμφαλία βρίσκεται στις όχθες της ομώνυμης λίμνης, η οποία έγινε γνωστή από τον Ηρακλή ο οποίος εκτέλεσε εδώ έναν από τους 12 άθλους του, τον έκτο, με τις Στυμφαλίδες όρνιθες, δηλαδή τα «πουλιά της Στυμφαλίας», τα οποία ήταν ανθρωποφάγα πουλιά με χάλκινα ράμφη, νύχια και φτερά. Τα αρχαία εδώ ανακαλύφθηκαν από τον Καναδό αρχαιολόγο, καθηγητή Hector Williams. Περπατώντας στην γύρο περιοχή θα βρείτε χαλάσματα από σπίτια, ένα θέατρο, έναν μικρό Ναό και μία Ακρόπολη.

Επίδαυρος

Το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, στο οποίο ακόμη και σήμερα παίζονται παραστάσεις, είναι το μέρος που θα πρέπει να επισκεφθείτε τουλάχιστον μια φορά στην ζωή σας. Η Επίδαυρος έχει χαρακτηρισθεί και αυτή ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO και μάλιστα όχι λόγο του θεάτρου. Στο μέρος αυτό υπάρχει και ένα Ασκληπιείο, ένα θεραπευτικό κέντρο και μάλιστα το πιο γνωστό από την αρχαιότητα έως και την εποχή της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.

Μυκήνες

Oι Μυκήνες είναι ένα από τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς που προστατεύονται από την UNESCO από το 1999 και από τότε βρίσκονται ανάμεσα στις πιο σημαντικές πολιτιστικές τοποθεσίες του κόσμου. Σίγουρα έχετε ακούσει για το περίφημο Αγαμέμνονα, τον αρχηγό των Ελλήνων στον πόλεμο εναντίων της Τροίας. Ο πόλεμος αυτός ξεκίνησε με την απαγωγή της ωραίας Ελένης από τον Πάρη, τον πρίγκηπα της Τροίας. Η ωραία Ελένη λοιπόν ήταν η σύζυγος του Αγαμέμνονα και αδερφή του Μενέλαου, του Βασιλιά της Σπάρτης. Οι Μυκήνες ήταν οι πρωτεύουσα του βασιλείου του.

Αρχαία Ολυμπία

Μαζί με την ακρόπολη της Αθήνας είναι τα πλέον γνωστά αρχαιολογικά μνημεία στην Ελλάδα. Στην αρχαιότητα ήταν το μέρος από το οποίο ξεκίνησαν και διεξάγονταν κάθε 4 χρόνια οι περίφημοι Ολυμπιακοί αγώνες. Ήταν δεν τόσο σημαντικό αυτό το γεγονός ώστε κάθε εχθροπραξία έπαυε κατά το διάστημα της διεξαγωγής τους. Το πιο θαυμαστό μνημείο εδώ είναι ο ναός του Δία. Οι τεράστιες κολώνες του έπεσαν στο έδαφος σε δύο σεισμούς τον 6 μ.Χ. και κείτονται εκεί σαν κομμάτια από ντόμινο.