Παραλία Καμάρι

Λόγοι για να μας επισκεφθείτε

Τα διαμερίσματα μας μπορούν να σας προσφέρουν την αφετηρία για μία σειρά από μοναδικές αποδράσεις σε κοντινούς προορισμούς. Σε μόλις μία ώρα απόσταση από την Αθήνα (1.5 ώρα από το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος), αλλά και μία ώρα απόσταση από την Πάτρα, τα δωμάτια μας χαρίζουν στους επισκέπτες μας την ευκαιρία να γνωρίσουν την περιοχή του Ξυλοκάστρου συνδυάζοντας βουνό και θάλασσα σε απόσταση αναπνοής.
Η περιοχή μας προσφέρει ένα μοναδικό συνδυασμό υπέροχου φυσικού πλούτου καθώς και την δυνατότητα να συνδυάσετε τις διακοπές σας με μία σειρά από δραστηριότητες και κοντινές ή για τους πιο τολμηρούς μακρινές εξορμήσεις.

Η περιοχή μας: Καμάρι


Τα διαμερίσματα μας βρίσκονται πάνω στην παραλία Καμαρίου, όπου μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας κάθε στιγμή της ημέρας αλλά και να θαυμάσετε το πανέμορφο ηλιοβασίλεμα (ή και την αυγή) καθώς ο ήλιος βουτάει στον Κορινθιακό Κόλπο. Το Καμάρι είναι ένα όμορφο παραλιακό χωριό και ανήκει στην περιοχή του Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.
Για πολλά έτη αποτελεί τουριστικό πόλο έλξης λόγω της τοποθεσίας του δίπλα στη θάλασσα. Η θάλασσα στο Καμάρι είναι πιστοποιημένα καθαρή και διαθέτει βότσαλο, άμμο και πέτρα.

Ι.Μ. Παναγία της Κορυφής


Στο Καμάρι βρίσκεται η μονή της Παναγίας της Κορυφής ή αλλιώς Κορφιώτισσα ή Ζωοδόχου Πηγής, που τοποθετείται στα 730 μέτρα υψόμετρο. Εκατοντάδες άνθρωποι το επισκέπτονται συχνά τόσο για θρησκευτικούς λόγους όσο και για να θαυμάσουν το φυσικό κάλλος που προσφέρει το περιβάλλον στο σημείο αυτό. Το μοναστήρι προσφέρει απεριόριστη θέα στον κορινθιακό κόλπο και μαγευτικά τοπία σε μόλις 20 λεπτά μακριά από τη θάλασσα. Η εκκλησία γιορτάζει δύο φορές το χρόνο, το Δεκαπενταύγουστο και την Παρασκευή της Διακαινησίμου.
*Για τους πολύ τολμηρούς υπάρχει ένα ειδικό μονοπάτι «Το μονοπάτι της Παναγίας» όπου μπορεί κανείς να ανέβει το βουνό με τα πόδια μέχρι το μοναστήρι.

Ξυλόκαστρο:


Το Ξυλόκαστρο είναι μία πανέμορφη μικρή πόλη κτισμένη στα παράλια του Κορινθιακού Κόλπου σε μόλις 10 λεπτά απόσταση από το Καμάρι. Μπορείτε να επισκεφθείτε το Ξυλόκαστρο οδικώς ή χρησιμοποιώντας τις τοπικές γραμμές λεωφορείων.

Πευκιάς:


Το Δάσος του Πευκιά στο ανατολικό άκρο του Ξυλοκάστρου και πρόκειται για δάσος από πεύκα. Έχει μήκος 1760μ. και πλάτος περίπου 80-220μ. και καλύπτει συνολική έκταση 243,5 στρεμμάτων. Η ηλικία του υπολογίζεται στα 140 έτη.

Προτεινόμενα καταστήματα στην περιοχή μας